Založ si blog

Kúsok Neba

Kúsok neba

“Keď sa ťa opýtam na ženy, vymenuješ mi tvoje favoritky, ale nemôžeš mi povedať aké to je prebudiť sa vedľa ženy a byť šťastný. Opýtam sa na lásku a zarecituješ sonet. Nikdy sa ti ale nestalo, žeby si sa pozrel na ženu, ktorá ťa okamžite okúzlila a ty by si vedel, že Boh ju stvoril kvôli tebe. Že ju stvoril, aby ťa zachránil. Nevieš aké to je byť jej anjelom, dať jej lásku a všetko pretrpieť. Až do konca. Nevieš, čo je to strata, pretože tú spoznáš, len keď máš niekoho radšej, ako sám seba. Pochybujem, že by si mal odvahu takto milovať. – Robin Williams, Good Will Hunting    Mal by si takú odvahu?

Láska bola vždy symbolom niečoho krásneho, symbolom šťastia. Pri jej predstave si každý predstavil chvíle naplnené tým neopísateľným pocitom milovať a byť milovaným. Tak prečo sa mnohí z nás lásky boja ? Lebo postupne sa tá krásna predstava premenila na hádky, ubližovanie, rozvody, slzy a samotu. Snažíme sa o nej všetko vedieť, to ako vyzerá, ako sa správajú zamilovaní,.. Ale poznáme ten pocit ? Lebo láska, pravá láska, to nie sú ľudia ako takí, nie ich krásne oči, milý úsmev, pekný dom či rýchle auto. Láska je cit. Nemôžeme sa ju snažiť zosobniť lebo to je nemožné. Nie je to človek, nemôžeme ju viniť za slzy a smútok. Je to energia, čo naplní srdce. Niečo medzi nebom a ľudským srdcom. Nie láska nám ubližuje, to my sami, keď sa snažíme chytiť niečo, čo je nedoknuteľné. Cesta k nej nie je preto jednoduchá. Žiada si odvahu, trpezlivosť a vieru. Ale ak sa nám to podarí, ak pravá láska vstúpi do nášho života, nič už nebude ako predtým. Slnko bude hrejivejšie a hviezdy budú žiariť jasnejšie. Šťastie naplní našu dušu a život dostane zmysel.

Boh nás predsa stvoril aby sme milovali. Nemusíme robiť nič iné no my namiesto toho premýšľame o veciach, na ktorých vôbec nezáleží. Dávame si ciele, za ktorými sa ženieme a postupne prichádzame o všetko. Neuvedomuje si, že svet bez lásky by ani nezačal a že našou úlohou je aby v láske žil nekonečne. Niektorí sa zamilujú často a vždy na krátky čas, iní zostávajú aj roky v „láske“ bez lásky. Je pre nás ťažké opísať niečo čo nepoznáme. Až keď si nájde pravá láska cestu aj do nášho srdca, vieme že sa nepotrebujeme pýtať, kričať ani utekať. Vtedy zostaneme a milujeme.

Podľa mňa, je láska kúsok neba. Kúsok, ktorý dostaneme od Boha, aby sme v neho nestratili vieru. Daruje nám jeden druhého, aby sme si vedeli predstaviť tú lásku, akou nás raz obklopí On sám. Zrazu budeme mať niekoho kto bude kráčať s nami a je jedno po akej ceste pôjdeme, lebo už sa nebudeme náhliť za žiadnym cieľom. Pretože to, na čom na svete najviac záleží už budeme mať. A keď sa pozriem na toho človeka, budem milovať svoj odraz v jeho očiach , jeho hlas keď povie milujem ťa, jeho ruky a to ako držia moje… Ale nie preto, že je dokonalý, najkrajší či najmúdrejší. Preto, že medzi nami bude taká láska, žiara, vychádzajúca z našich sŕc.

Až keď budeme mať srdcia čisté a otvorené, pochopíme pravú lásku. Lebo  láska nebolí, nesmúti, nehnevá sa ani nezúri. Nikdy sa nepomstí a nič nežiada. Prijíma čo dáš a dá všetko čo má. Nedá sa prirovnať k ničomu inému, len k nebu. Je presne ako nebo, len keď v ňu veríš, môžeš ju dosiahnuť.

Ego láska

13.11.2018

Koho ľúbiš viac mňa či seba povieš prepáč keď ho povedať treba alebo ťa zohreje tvoje ego počas chladných nocí dočkáš sa od svojej pýchy pomoci kedy začneš hovoriť že ťa to mrzí že chýba ti môj úsmev a nechceš už slzy ja viem človek sa musí mať rád ale aby si viac mal viac by si mal dať veď nedá sa žiť len s láskou k sebe keď srdce ma ťahá k tebe preto [...]

Záhrada

26.06.2018

Poď ukážem ti kde rastú najkrajšie kvety Záhrada ktorá nikdy neuvädne Poď urobíme si tam deti Nech každý závisťou zbledne Oni nevedia ako krásne vonia divý kvet Nevedia kde je náš tajný svet Nikdy nebudú ležať obsypaní lupeňmi bozkov Nenaučia sa polievať kvety láskou Poď zavediem ťa do našej skrytej záhrady V nej vždy zabudneme na všetky prekážky a zábrany Len [...]

Láska nepozná cestu

02.05.2018

Keď rozmýšľam či si prišiel ty ku mne alebo ja k tebe, neviem sa rozhodnúť. Zdá sa mi akoby sme od začiatku sveta boli spolu. Dá sa kráčať k niečomu čo už dávno kráča s tebou? A teraz neviem pred tebou ujsť. Kamkoľvek idem, moje oči hľadajú tvoju tvár, moje uši chcú počuť tvoj hlas, moje telo túži po tvojom objatí a srdce kričí len tvoje meno. Nezáleží po [...]

zosuv svahu, klokočina, nitra

Na nitrianskom sídlisku Klokočina došlo k zosuvu svahu

23.04.2024 16:30

Podľa predbežných informácií bol zosuv spôsobený haváriou na vodovodnej prípojke alebo vodovodnom potrubí.

pellegrini

Pellegrini absolvoval fotenie na oficiálny portrét. Novinkou bude pozadie s vlajkou

23.04.2024 15:58

Zvolený prezident Peter Pellegrini chcel, aby z fotografie vyžarovala aj národná hrdosť. Vyzdvihol preto novinku.

nehoda tragická

Pri Šali došlo k tragickej nehode, čelnú zrážku áut neprežili traja ľudia

23.04.2024 15:29, aktualizované: 16:13

Na mieste zasahovali všetky záchranné zložky vrátane dvoch pozemných ambulancií ZZS a záchranárskeho vrtuľníka.

Ana Estradová

V konzervatívnom Peru vykonali vôbec prvú eutanáziu. Ana Estradová trpela nevyliečiteľnou chorobou

23.04.2024 15:09

Ana Estradová bola niekoľko rokov pripútaná na lôžko. Súdny spor, v ktorom jej bolo priznané právo podstúpiť eutanáziu, viedla a vyhrala za pomoci ombudsmana pre ľudské práva.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 14
Celková čítanosť: 23929x
Priemerná čítanosť článkov: 1709x

Autor blogu

Kategórie