Založ si blog

Čo a prečo obetuješ?

Premenila sa na živú barbie… Schudla 10kg za 2 mesiace… Muž sa nechal vystreliť z dela…

Čoho všetkého sme schopní… Denne po celom svete kolujú takéto a podobné články. O ľuďoch, ktorí dosiahli niečo, o čom si myslia, že to iní ocenia. Možno inšpirujú alebo získajú náš obdiv. Možno ich budú ostatní považovať za divných, iných, no im to nevadí. Dôležitá je pozornosť alebo jednoducho splnenie ich fantázie, snov. Títo ľudia len proste majú cieľ, ktorému sú schopní obetovať všetko. Podstúpia bolesť, obetujú svoj voľný čas, investujú peniaze, odoprú si iné pôžitky života. Je až neuveriteľné ako sa dokážu podriadiť tomu, čo chcú. Naozaj obdivuhodné.

A tak mi napadlo.. Keď sa človek vie tak obetovať, prečo sa neobetuje pre niečo na čom naozaj záleží? Keď kvôli sláve, peniazom, sebe či obdive iných robí aj nemožné, prečo to nemožné neurobí pre Boha ? Prečo tým cieľom nie je byť dobrým človekom ?

Ale to sa netýka len ľudí, o ktorých čítame v novinách či na internete. Týka sa to nás všetkých. Lebo každý z nás sa celý život snaží dosiahnuť určité ciele. No či už plánovane alebo nie, postupne sa stanú tie ciele rovnaké pre nás všetkých. Byť krásny, úspešný a obľúbený. Sú ľudia, ktorí tomu obetujú všetko. Míňame peniaze na drahé šaty, prestaneme jesť sladkosti aby sme sa do nich vošli, na tvár a vlasy si dávame rôzne masky podľa najlepších internetových vodcov, podrazíme kolegu aby sme dostali jeho miesto,… Áno, od maličkostí až po tie najťažšie veci.

Obetujeme svoj čas, nato aby sme pracovali a tak zarobili čo najviac peňazí pre naše deti. Pre ich budúcnosť, zatiaľ čo ich prítomnosť nám uniká. Celý život vlastne robíme niečo pre seba, rodinu a svoje okolie. Nevravím, že všetko z toho čo človek robí je zlé. Nevravím, že dosiahnuť krásne a výnimočné veci je zbytočné. Neodcudzujem utrápeného rodiča, ktorý sa snaží dať dieťaťu všetko čo potrebuje. Ale nemal by každý náš cieľ, naše prianie začať niečím iným ? Nie je prvoradé niečo iné? Nemali by rodičia v prvom rade vychovávať dobré deti ? Nie je krásne, keď sa otec vráti večer domov z práce, príde za synom k posteli dá mu pusu dobrú noc, povie ako ho ľúbi a pomodlí sa s ním ? Toľko sa snažíme, trápime a pritom pre niečo prchavé, čo nevydrží. Akoto, že zrazu je pre nás ťažké byť dobrým človekom, pomáhať si, robiť dobré skutky, obetovať sa, odpúšťať si, milovať sa,…? Čo sme schopní obetovať pre lásku a pre lásku k Bohu ? Prečo zrazu dostaneme strach, obavy, zrazu nájdeme výhovorky.. Nestane sa to dieťa predsa takým človek akým si pamätá svojich rodičov ? Áno, môžu mu ostať milióny ale buď ich môže všetky prepiť, prestávkovať a minúť na drogy a zrazu zostane prázdny alebo môže postaviť nemocnicu a dať svojmu životu iný rozmer.

Všetko je to vec spomienok. Spomienok lásky. To, ako si nás budú pamätať ostatní a ako si my, budeme pamätať seba. Pamätáte si ešte seba ? Ste ten z toho článku, ten kto zarába, tá najkrajšia,.. ? A ste spokojní s tým kto ste ? Málokto si dnes povie že mu stačí to, čo má a kým je. Asi nikdy sa človek nedokáže stopercentne uspokojiť. Budeme chcieť vždy viac od nášho tela až kým ho úplne nezničíme. A čo potom? Čo so svalmi, ktoré ochabli, s rekordmi na ktoré sa zabudlo a peniazmi, ktoré stratili hodnotu? Až potom si spomenieme, že sme niečo viac. Že to, čo ostáva aj keď všetko ostatné odíde sme my samy. Nie náš majetok či úspechy ale naše srdce. A celý život záležalo len na tom, ako ho naplníme. Koľko lásky dáme a koľko prijmeme. Nie sme schopní obetovať telo aj srdce pre dobrotu, lásku, vieru. Asi preto, že neveríme. Neveríme, že tým niečo získame. Boh nám nedáva trofeje, peniaze ani nesľubuje slávu. Nie v tomto svete. Nepríde to hneď. Viera je vierou lebo je trpezlivá. No ten, kto verí nikdy nebude sám, nikdy nebude iba telo. Ten, kto si dá cieľ byť dobrým človek a tento cieľ dá pred všetky svoje ciele, bude šťastný. Vo svojom srdci, svojej duši.

A len duša pretrvá, čo svet zničí.

Ego láska

13.11.2018

Koho ľúbiš viac mňa či seba povieš prepáč keď ho povedať treba alebo ťa zohreje tvoje ego počas chladných nocí dočkáš sa od svojej pýchy pomoci kedy začneš hovoriť že ťa to mrzí že chýba ti môj úsmev a nechceš už slzy ja viem človek sa musí mať rád ale aby si viac mal viac by si mal dať veď nedá sa žiť len s láskou k sebe keď srdce ma ťahá k tebe preto [...]

Záhrada

26.06.2018

Poď ukážem ti kde rastú najkrajšie kvety Záhrada ktorá nikdy neuvädne Poď urobíme si tam deti Nech každý závisťou zbledne Oni nevedia ako krásne vonia divý kvet Nevedia kde je náš tajný svet Nikdy nebudú ležať obsypaní lupeňmi bozkov Nenaučia sa polievať kvety láskou Poď zavediem ťa do našej skrytej záhrady V nej vždy zabudneme na všetky prekážky a zábrany Len [...]

Láska nepozná cestu

02.05.2018

Keď rozmýšľam či si prišiel ty ku mne alebo ja k tebe, neviem sa rozhodnúť. Zdá sa mi akoby sme od začiatku sveta boli spolu. Dá sa kráčať k niečomu čo už dávno kráča s tebou? A teraz neviem pred tebou ujsť. Kamkoľvek idem, moje oči hľadajú tvoju tvár, moje uši chcú počuť tvoj hlas, moje telo túži po tvojom objatí a srdce kričí len tvoje meno. Nezáleží po [...]

Hasičské auto / Hasiči / Požiar / Požiarnik /

Pre požiar vo Výbornej prišli o strechu nad hlavou takmer dve desiatky ľudí

23.04.2024 10:13

Pri požiari štyroch jednoduchých stavieb sa nikto nezranil.

charkov, veža, televízna

List z Charkova: Úder na televíznu veže bolí. Ale nezlomí

23.04.2024 10:00

Vidieť ste ju mohli takmer odkiaľkoľvek v meste, bola najvyššou stavbou Charkova. Pripomínala raketu, ktorá každú chvíľu vzlietne do vesmíru.

povina, krízový štáb

V okrese Kysucké N. Mesto vyhlásili mimoriadnu situáciu pre medvede

23.04.2024 09:56, aktualizované: 10:21

Rozhodol o tom krízový štáb, ktorý zvolali pre nedeľňajší útok medvedice na 34-ročného muža v Chránenej krajinnej oblasti Kysuce.

Gorazdova 27, bratislava, vila, Danko

Nielen prezidentská vila chátra. Štát odkúpil miliónové nehnuteľnosti aj pre šéfa parlamentu, nikto v nich však nebýva

23.04.2024 09:00

Žiaden šéf Národnej rady SR sa do nej totiž nenasťahoval, ani len v jej priestoroch neprijal žiadnu oficiálnu návštevu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 14
Celková čítanosť: 23926x
Priemerná čítanosť článkov: 1709x

Autor blogu

Kategórie